Blog Cinta Ilahi Rotating Header Image

July 15th, 2012:

Random Thoughts #3 – Nobody’s Perfect

Bismillahirrahmaanirrahiim.

Don’t be so hard. Just be yourself =)

She smiled. There was a relief.

“Pakaian saya memang macam ni. T-shirt labuh yang dah lama. Seluar layaknya nak pi joging. Jubah saya semuanya simple. Mendatar je tanpa ada warna macam warna pelangi. Kosong tanpa ada apa-apa. Nothing interesting. Kita pakai nak tutup aurat, bukan nak tayang baju siapa paling cantik. Oh dan ini, saya setia pada beg kura-kura saya (known as beg sandang) walau ke mana-mana pun. Dalamnya ada dompet. Dan saya dah terbiasa bawa buku bila pergi travel ke mana-mana. Inilah saya. Seems selekeh, yes?” Saya mengangkat beg sandang bergambar Google itu (haha).

“Nanti kalau nak jalan asing-asing, saya tak kisah. Saya faham je..” Saya menduga. Tapi saya betul tak kisah.

Wajahnya berubah eskpresi. “Eh tak! tak! tak! Saya cuma suka je. Don’t get me wrong..”

Saya gelak.
Hahaha.

She’s a good person actually. I’m happy for her.
Nobody’s perfect.

She has her own past history. And looking at how she changes and develops into a good muslimah, makes me think deeply about myself. I hope, we never give up on becoming a good person, a good muslim. I pray for myself, for each of us. InshaAllah.

May Allah bless.